Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Παρουσίαση ψηφοδελτίου της παράταξης «Δυτική συμπολιτεία» στην Αρχαία Ολυμπία.

Θύμιος Σώκος «Όλοι μαζί μπορούμε»- «Η παράταξή μας θα ταρακουνήσει το σύστημα»

Μάκης Παρασκευόπουλος «Είμαστε ανεξάρτητοι και ελεύθεροι»





Με τον αέρα της νίκης αλλά και με όρκο τιμής όπως προστάζει το «αθάνατο ελληνικό πνεύμα» παρουσίασε τους υποψηφίους του  συνδυασμού «Δυτική συμπολιτεία» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Θύμιος Σώκος στην Αρχαία Ολυμπία.
Με διάχυτη την αύρα του συμβολισμού του ιερού τόπου της Ηλείας ο κ Σώκος με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Μάκη Παρασκευόπουλο δεσμεύτηκαν στους πρωταρχικούς σκοπούς της παράταξης που είναι η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας του πολίτη και της κοινωνίας, όπως και η άριστη συνεργασία όλων των μελών για την επίτευξη και υλοποίηση των στόχων.


«Ομάδα εθελοντών» χαρακτήρισε, φανερά συγκινημένος, τα πρόσωπα της παράταξής του ο κ. Σώκος υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική και η ανάμιξη του καθενός με τη δημόσια ζωή πρέπει να είναι υποχρέωση του κάθε πολίτη. «Η ιδιώτευση είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια κοινωνία γιατί δεν θα λειτουργεί με όρους κοινωνίας αλλά με όρους ανθρωποφαγίας. Θα πρέπει να κοιτάξουμε το συλλογικό συμφέρον, το συμφέρον της κοινωνίας και να είμαστε ενεργοί, συμμέτοχοι στα τοπικά μας πράγματα. Εκεί ακριβώς δηλαδή που είναι και η πεμπτουσία της πολιτικής, η συνεργασία, ο εναρμονισμός συμφερόντων, η ανάληψη πρωτοβουλιών, ευθυνών. Και στις τοπικές υποθέσεις εκπροσωπούμε την κοινωνία και αποφασίζουμε γι’ αυτήν. Η αυτοδιοίκηση του πρώτου και του δεύτερου βαθμού είναι μεγαλειώδης θεσμός της Δημοκρατίας. Είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας».

Μπροστά στον αγώνα

Μιλώντας για τα πρόσωπα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δήλωσε ότι γίνεται ένα «πάντρεμα» παλαιότερων και νεώτερων ανθρώπων που ενστερνίζονται τις αξίες του συνδυασμού, με όρεξη, διάθεση και μοναδική πρόθεση την υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνίας. «Η Περιφέρεια είναι ο θεσμός που πρέπει να αγωνιστούμε για να δώσουμε λύση σε χρονίζοντα ζητήματα υστέρησης, φτώχιας, υπανάπτυξης, κακοδιαχείρισης, έλλειψης, διαφάνειας, στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν το μέλλον της κοινωνίας σε περιφερειακό επίπεδο. Είμαστε τρεις νομοί ανταμωμένοι με έναν θεσμό που κάνει τα πρώτα του βήματα. Αλλά έχει πίσω του πολλές δεκαετίες διεκδίκησης» δήλωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι οι παλαιοκομματικές τακτικές των «ρουσφετιών» και των κρυφών «ανταλλαγών» δεν έχουν κανέναν χώρο στην ιδεολογία της παράταξης.
Αναφέρθηκε στη βαθιά κρίση και τα καταστροφικά  αποτελέσματα που έχει στην οικονομία και την παραγωγική διαδικασία της χώρας σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να αλλάξει με την ενεργό συμμετοχή όλων. «Δεν δικαιούμαστε να μένουμε σιωπηλοί. Η κρίση θα βαθαίνει, η ανεργία και η φτώχεια θα πλήττει περισσότερους, τα νέα παιδιά δεν θα έχουν τι να κάνουν και πραγματικά δεν ξέρω τι μέλλον μπορεί να υπάρξει. Το καλό μέλλον μπορεί να υπάρξει με τη συμμετοχή μας και την ανάληψη πρωτοβουλιών».

Περιφέρεια συνεργασίας και αλληλεγγύης

Για τον ισχυρό θεσμό της Περιφέρειας που έχει ανάγκη η κοινωνία μίλησε ο κ. Σώκος, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά είπε «να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε σαν καταλύτης στα θέματα της ανάπτυξης. Έχουμε μπροστά μας πέντε χρόνια για να διαχειριστούμε ένα Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, να διεκδικήσουμε αλλαγή πολιτικής, να βάλουμε την πολιτική στα πόδια της και όχι με το κεφάλι κάτω που είναι σήμερα, να αγωνιστούμε για την ανάπτυξη υποδομών, για την εξάλειψη διακρίσεων και αδικιών, για την κακοδιαχείριση των πόρων και να αγωνιστούμε με διαφάνεια σε ότι έχει να κάνει με πολιτικές που μας οδηγούν παραπέρα. Είμαστε μια δύσκολη Περιφέρεια, ένα μόρφωμα το οποίο πρέπει να αποκτήσει χαρακτηριστικά συνοχής και αλληλεγγύης. Πρέπει να αποκτήσουμε ταυτότητα, να έχουμε την ίδια συνείδηση, τις ίδιες προοπτικές σε όποιον νομό και να είμαστε. Κάποιος λοιπόν πρέπει «να σπάσει αυγά», να ταρακουνήσει το σύστημα. Και αυτός ο κάποιος είναι η παράταξή μας, η δυναμική των ανθρώπων μας ώστε να είμαστε εμείς εκείνοι που θα αναλάβουν τις ευθύνες της Περιφέρειας».
Ο κ. Σώκος εξέφρασε την αμέριστη εκτίμηση στο πρόσωπο του κ. Μάκη Παρασκευόπουλου που αποδέχτηκε την πρότασή του να ηγηθεί στην Π.Ε. Ηλείας σημειώνοντας ότι ήδη πορεύονται στο δρόμο της συνεργασίας. «Στην Περιφέρεια χρειαζόμαστε συνεργασίες, αλληλεγγύη, παρουσία και δράση, σύνδεση των κοινωνικών δυνάμεων και όχι απομάκρυνση της μιας ομάδας από την άλλη.  Δεν υπάρχουν Ηλείοι, Αχαιοί, Αιτωλοακαρνάνες. Πρέπει να υπάρχουν εκείνες οι δυνάμεις που συσπειρώνονται ενοποιούνται, δημιουργούν άλλες συνθήκες και ποιότητα στις σχέσεις μεταξύ των κοινωνιών για να λύσουμε τα κοινά μας προβλήματα. Σας διαβεβαιώνω ότι ξεκινήσαμε ήδη τον δρόμο της συνεργασίας για να κάνουμε το θεσμό της Περιφέρειας αντάξιο των προσδοκιών της κοινωνίας μας. Εδώ στον ιερό τόπο δίνουμε έναν όρκο τιμής να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των Ηλείων των Αχαιών και των Αιτολοακαρνάνων. Όλοι μαζί μπορούμε!»


Μάκης Παρασκευόπουλος «Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της κοινωνίας»


Αποφασισμένος, με δύναμη και όρεξη να δώσει μια ακόμη μάχη κατάκτησης στη δημόσια ζωή του τόπου εμφανίστηκε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Μάκης Παρασκευόπουλος χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του «ελεύθερο» μεν αλλά «στρατευμένο» σε μια ανεξάρτητη παράταξη με ιδανικά και αξίες.
«Είμαστε η μόνη πραγματικά και ειλικρινά ανεξάρτητη ομάδα που διεκδικεί την Περιφέρεια. Δεν είναι απλή ιστορία στις μέρες μας να είσαι μια ομάδα που δεν εξαρτάσαι από κανέναν. Ούτε από κόμματα, ούτε από την κυβέρνηση και μηχανισμούς εξουσίας. Ψάξτε στους άλλους συνυποψηφίους μας να βρείτε ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο. Ο καθένας μας ανήκει κάπου, ωστόσο είμαστε το μόνο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια απόλυτα ανεξάρτητο. Αυτό λέει πολλά για τον όρκο που έδωσε πριν ο Θύμιος Σώκος ότι εμείς θα προτείνουμε και θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της κοινωνίας, της Ηλείας, της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας. Εμείς δεν εξαρτόμαστε από μητροπολιτικά κέντρα και από λόμπι. Είμαστε ανεξάρτητοι, ελεύθεροι και γι’ αυτό θα πράξουμε το καθήκον μας και το χρέος μας μέχρι το τέλος» τόνισε.

Όχι πλέον «φτωχός συγγενής» η Ηλεία


Για την δυσμενή κατάσταση που έχει περιέλθει ο νομός, τις αδικίες που έχει υποστεί ειδικά σε ζητήματα υποδομών, παρά τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, μίλησε ο κ. Παρασκευόπουλος δηλώνοντας πως προσωπική του δέσμευση όπως και όλων των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων είναι η αντιστροφή της εικόνας και του κλίματος που έχει δημιουργηθεί.
«Διατηρούμε τη θέση του έσχατου νομού όχι μόνο της χώρας αλλά και όλης της Ε.Ε. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι κεντρικές κυβερνήσεις και πολιτικές. Είναι και η αδυναμία της ίδιας της κοινωνίας που ζει στον τόπο αυτό να οργανωθεί να διεκδικήσει να ανοίξει δικούς της δρόμους και να βαδίσει το δρόμο της ανάπτυξης. Αυτό λοιπόν ήρθε η ώρα να αλλάξει. Η κρίση είναι τόσο βαθιά και θα διαρκέσει τόσο πολύ που αν δεν καταφέρουμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να ανοίξουμε δρόμους για την πρόοδο και την ανάπτυξη θα μας χτυπήσει όλους.
Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η ανάπτυξη ή θα έρθει για όλη την Περιφέρεια ή δεν θα έρθει ποτέ σ’ αυτήν. Είναι μια ιστορία που μας αφορά όλους και αυτό που διεκδικούμε σαν Ηλεία είναι να πάψουμε επιτέλους να είμαστε ο φτωχός συγγενής της Περιφέρειας και να διεκδικήσουμε τη θέση του ισότιμου εταίρου με τις άλλες δύο Π.Ε. Αυτή είναι η διεκδίκησή μας.

Η δική μας δέσμευση τιμής, ο δικός μας όρκος στην Αρχαία Ολυμπία είναι ότι εμείς, εγώ και οι περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν από την Ηλεία θα είμαστε αταλάντευτα προσηλωμένοι στον όρκο να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα του νομού μέχρι το τέλος, χωρίς κανέναν συμβιβασμό γιατί μάθαμε πια ότι οι συμβιβασμοί οδηγούν πάντα προς τα πίσω. Αυτό δεν το υπογράφουμε μόνο με τους πολίτες που θα τους ζητήσουμε να μας ψηφίσουν, το υπογράφουμε και μαζί σου Θύμιο Σώκο» κατέληξε ο κ. Παρασκευόπουλος .




Οι υποψήφιοι της Δυτικής Συμπολιτείας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας
ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ Κωνσταντίνος

Οικονομολόγος
Γεννήθηκε στην Ανδραβίδα. Τελείωσε το Γενικό Λύκειο Λεχαινών και σπούδασε Οικονομικά στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Από το 1983 εργάζεται στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λεχαινών ενώ από το 2007 ασκεί τα καθήκοντα του διευθυντή της.
Έχει αναπτύξει δραστηριότητα γύρω από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και έχει λάβει μέρος στην διοίκηση αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων.
Επίσης έχει ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση, εκλεγόμενος δημοτικός σύμβουλος Ανδραβίδας ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στον δήμο Ανδραβίδας.

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ Παναγιώτα (Τσαφλιά)
Βοηθός λογιστή
Γεννήθηκε το 1985 στην Αμαλιάδα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Εφαρμογών Πληροφορικής στην Διοίκηση και στην Οικονομία του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Μεσολογγίου.
Εργάζεται ως βοηθός λογιστή σε λογιστικό γραφείο στην Αμαλιάδα.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος 
Οφθαλμίατρος
Γεννήθηκε στην Μανωλάδα το 1950. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκεί το επάγγελμά του στην Αμαλιάδα.
Έχει διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος Ηλείας και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αμαλιάδας. Είναι πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας και μέλος της νομαρχιακής επιτροπής Ηλείας της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ Αλεξάνδρα
Γεωπόνος
Γεννήθηκε στη Βάρδα. Σπούδασε Γεωπονία στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση στην Φυτοπροστασία και συνέχισε τις σπουδές της για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ομιλεί αγγλικά και γερμανικά. Ζει μόνιμα στη Βάρδα και εργάζεται ως γεωπόνος στην ευρύτερη περιοχή της. 
Το 2006 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Βουπρασίας. Το 2010 διετέλεσε αντιδήμαρχος με κύρια καθήκοντα το περιβάλλον, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την πολιτική προστασία, τις δασικές εκτάσεις και τον ηλεκτροφωτισμό.
Δραστηριοποιείται ενεργά στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάρδας ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, γραμματέας και αντιπρόεδρός του καθώς και στον Παμβουπρασιακό Αθλητικό Όμιλο Βάρδας.

ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ Σπύρος
Ιατρός παθολόγος
Γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1950. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκεί το επάγγελμά του στην Αμαλιάδα από το 1978.
Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας και εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Ανέπτυξε πλούσια δράση στην τοπική αυτοδιοίκηση, εκλεγόμενος συνεχώς δημοτικός σύμβουλος Αμαλιάδας από το 1978 μέχρι το 2010. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαλιάδας.
Πήρε ενεργά μέρος στο φοιτητικό κίνημα ως μέλος της ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕΕ και συμμετείχε στις κινητοποιήσεις ενάντια στη Χούντα. Ταυτόχρονα εντάχθηκε στην Αριστερά, όπου και δραστηριοποιείται ανελλιπώς. Μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς, συμμετέχει στη νομαρχιακή επιτροπή Ηλείας.
Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Νίκος
Γεωπόνος
Ο Νίκος Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στα Πετράλωνα Ολυμπίας (Βερβίτσα) το 1955. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στη Νέα Φιγαλεία (Ζούρτσα) και σπούδασε Γεωπονία στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.
Εργάστηκε σε βιομηχανίες τροφίμων και στο δημόσιο, στο Γραφείο Γεωργικής  Ανάπτυξης Πελοπίου και στο Τμήμα  Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Π.Ε Ηλείας, όπου είναι προϊστάμενος.
Εκλέγεται νομαρχιακός σύμβουλος από το 1998 και περιφερειακός αύμβουλος από το 2010, ενώ διετέλεσε αντινομάρχης Γεωργικής Ανάπτυξης (2007-2010). Σήμερα είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Είναι παντρεμένος με τη γεωπόνο Γεωργία Φίλιππα και έχουν ένα γιο, Πολιτικό Μηχανικό, και μια κόρη, φοιτήτρια του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθήνας.

ΜΠΟΥΡΑΣ Αβραάμ (Μάκης)
Φυσικός
Γεννήθηκε το 1954 στη Δάφνη. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1988 έως το 1992 εργάστηκε στο Υπουργείο Βιομηχανίας, Έρευνας και Τεχνολογίας με αντικείμενο την μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας για την ελληνοποίηση των Κρατικών Προμηθειών, ενώ από το 1992 εργάζεται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Εκλέγεται συνεχώς δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αμαλιάδας και νυν Ήλιδας από το 1998 έως σήμερα. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Πολιτισμού και Πολεοδομίας, Χωροταξίας & Περιβάλλοντος.
Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Μπάκα και έχουν δύο παιδιά, τον Βασίλη, πολιτικό μηχανικό και την Κωνσταντίνα, χημικό και υποψήφια διδάκτωρ.

ΝΙΑΡΧΟΥ Τριανταφυλλιά
Υπάλληλος ΔΕΗ
Γεννήθηκε στην Καλίδονα το 1951 από αγρότες γονείς, τον Δημοσθένη και την Αγγελική Χριστοπούλου. Τελείωσε το Λύκειο Ζαχάρως και εργάστηκε στη ΔΕΗ.
Μετά από τη συνταξιοδότησή της επέστρεψε στην Καλίδονα και δραστηριοποιήθηκε στα κοινά και ιδιαίτερα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σάρενα, όπου είναι πρόεδρος από το 2000. Οργάνωσε πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, σημαντικότερες των οποίων είναι ο θεσμός του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, οι τιμητικές βραδιές σε προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού και η ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου.
Είναι παντρεμένη με τον Κώστα Νιάρχο από την Αμπελιώνα Μεσσηνίας και έχουν δύο παιδιά, τον Μάριο, τελειόφοιτο Πολυτεχνείου και την Αγγελική, νηπιαγωγό.




Νικολοπούλου Αναστασία
Επιχειρηματίας,

Γεννήθηκε στον Πύργο. Δραστηριοποιήθηκε σε διάφορες θέσεις της ιδιωτικής οικονομίας, από υπάλληλος μέχρι την ίδρυση δικών της επιχειρήσεων, στην πόλη του Πύργου και στο Κατάκολο, όπου από το 1998 μέχρι σήμερα διατηρεί τουριστικές επιχειρήσεις.
Ασχολήθηκε με συνδικαλιστικά ζητήματα των εμπόρων, έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου και σήμερα είναι εκπρόσωπος του Συλλόγου στο Επιμελητήριο Ηλείας.
Στο κοινωνικό πεδίο υποστηρίζει τις δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και των αδέσποτων ζώων.
Διατηρεί μονογονεϊκή οικογένεια και έχει δύο παιδιά, τον Γιώργο, φοιτητή Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, και την Παυλίνα, μαθήτρια λυκείου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ Δημήτρης (Τζίμης)
Πολιτικός μηχανικός
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από το 1979 ζει στον Πύργο, όπου ασκεί το επάγγελμα του ως ελεύθερος επαγγελματίας,
Κατά τη διάρκεια της Χούντας έγινε μέλος της Αντιδικτατορικής Οργάνωσης «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ», έλαβε μέρος στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος και εξελέγη γραμματέας του Ρήγα Φεραίου Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π.
Πολιτικά παραμένει σταθερά στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς όπου και δραστηριοποιείται συνεχώς, έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέας των νομαρχιακών επιτροπών του ΚΚΕ Εσωτερικού και της ΕΑΡ καθώς και μέλος των νομαρχιακών επιτροπών του Συνασπισμού και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

ΡΑΠΤΗΣ Θάνος
Διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός
Γεννήθηκε το 1986 στον Πύργο και είναι γιος του Ντίνου Ράπτη και της Μαίρη Καράμπελα. Έλαβε τη βασική εκπαίδευση στον Πύργο και στη συνέχεια εισήχθη στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, απ’ όπου και έλαβε το πτυχίο του. Από το 2012 εγκαταστάθηκε μόνιμα στον Πύργο, όπου και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Ο χώρος που δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα ήταν ο φοιτητικός του σύλλογος, όπου υπήρξε  για πολλα χρόνια  μέλος του διοικητικού του συμβουλίου και εκπρόσωπος των φοιτητών στα όργανα συνδιοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΣΑΜΑΡΗΣ Ζαχαρίας
Δασοπόνος
Γεννήθηκε το 1971 στην Μανωλάδα. Σπούδασε Δασοπονία στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Εργάστηκε σε μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ως υπεύθυνος εργολάβος των έργων αλλά και στην οικογενειακή αγροτική παραγωγή και εν συνεχεία εισήλθε στο χώρο των δημοσίων έργων, με προσανατολισμό την πράσινη ανάπτυξη. Έχει εκτελέσει πολλά και σημαντικά έργα που συνέβαλλαν στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου καθώς και στην υπόλοιπη επικράτεια.
Είναι πατέρας μιας πεντάχρονης κόρης.

ΣΗΠΕΤΑ Γιώτα
Επιχειρηματίας
Γεννήθηκε στον Πύργο το 1981. Προέρχεται από αυτοδημιούργητη και πολύτεκνη οικογένεια. Οι γονείς της, Αθανάσιος και Ολυμπία Σηπέτα, ίδρυσαν την ομώνυμη επιχείρηση με αντικείμενο δραστηριότητας το εμπόριο ειδών υγιεινής και πλακιδίων.
Η ίδια έλαβε τη βασική της εκπαίδευση στον Πύργο, σπούδασε στη Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης Πατρών και επέστρεψε για να εργαστεί στην οικογενειακή επιχείρηση, στον τομέα της διοίκησης.
Παράλληλα δραστηριοποιείται στο σύλλογο Νέων Γυναικών και Επιχειρηματιών Νομού Ηλείας, όπου ασκεί καθήκοντα υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων.

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Συμεών (Σίμος)
Πολιτικός επιστήμονας-διεθνολόγος

Γεννήθηκε το 1985 και μεγάλωσε στο Τραγανό Ηλείας και στην Αμαλιάδα, με ρίζες από τα Λεχαινά. Έλαβε τη βασική εκπαίδευση στην Αμαλιάδα και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στην Θεσσαλονίκη και στο Λονδίνο. Συνέχισε τις σπουδές του για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου, ο οποίος του απονεμήθηκε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών σε θέματα Περιβάλλοντος και Υγείας. Βρίσκεται σε διαδικασία υποψηφιότητας εκπόνησης διδακτορικής διατριβής.
Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
Είναι πρόεδρος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Ομίλου Νέων Πολιτικών Επιστημόνων.

ΤΖΙΝΗ–ΔΟΥΚΑ Διονυσία (Σούλα) 
Δικηγόρος
Γεννήθηκε στον Πύργο. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στο Δημόσιο Δίκαιο.
Ασκεί μαχόμενη δικηγορία από το 1990 και έχει διατελέσει γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας. Εκλεγόταν συνεχώς δημοτικός σύμβουλος στον Πύργο από το 2002 μέχρι σήμερα και έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πύργου και μέλος της Ολυμπιακής Αναπτυξιακής (πρώην Ηλειακή).
Είναι παντρεμένη με τον στρατιωτικό ε.α. Ταξίαρχο Γεώργιο Δούκα και νυν Διπλωματούχο Μηχανολόγο Μηχανικό, και έχουν δύο παιδιά, τη Χρυσομαρία, πτυχιούχο Νομικής & ΜΜΕ και τον Δημήτρη, φοιτητή Γεωπληροφορικής Τοπογραφίας.

ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης
Οικοδόμος
Γεννήθηκε στην Γαστούνη Ηλείας το 1950 όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι οικοδόμος. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Μπακατσέλη και έχουν δύο παιδιά, τον Νίκο φοιτητή στην φιλοσοφική στο πανεπιστήμιο Πατρών  και τον Σταύρο μαθητή της 1ης λυκείου .
Έχει διατελέσει από το 1983 έως και το 2012 πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Γαστούνης, αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας.
Είναι εκλεγμένος δημοτικός Σύμβουλος Γαστούνης, Δήμου Πηνειού.


ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΣ Νίκος
Δικηγόρος
Γεννήθηκε το 1963 στον Πύργο, όπου έλαβε τη βασική εκπαίδευση. Ακολούθησε τους αγρότες γονείς του, Παναγιώτη και Ουρανία, το γένος Καρυανού, κατά τη μετανάστευσή τους στη Γερμανία. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Βερολίνου και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου και έλαβε το πτυχίο του.
Από το 1990 ασκεί μαχόμενη δικηγορία στο Πρωτοδικείο Ηλείας, ενώ εκλέγεται επί 15 συνεχή έτη στο διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας.
Διετέλεσε μέλος του διοικητικού δυμβουλίου της ΠΑΕ Πανηλειακός και της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣ Ηλείας. Πολιτικά δραστηριοποιείται στο χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Είναι παντρεμένος με την Μαρία Γεωργακοπούλου και έχουν ένα γιό, τον Παναγιώτη.

ΧΡΟΝΗΣ Αριστομένης
Ιατρός-ακτινοδιαγνώστης
Γεννήθηκε το 1958 στο Βαρθολομιό. Σπούδασε Ιατρική στο Μιλάνο. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρεί ακτινολογικά ιατρεία στον Πύργο και στα Λεχαινά.
Συμμετέχει ενεργά στα κοινά, έχει λάβει μέρος σε νομαρχιακές και περιφερειακές εκλογές και ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ το 2012, όπου και ήλθε πρώτος σε σταυρούς. Διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Υπήρξε ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του και τώρα είναι ενεργό μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Είναι παντρεμένος με την Στυλιανή Παπαγεωργίου, καθηγήτρια Αγγλικής, και έχουν δυο κόρες την Κωνσταντίνα και την Ισμήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου