Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

«Υπηρετώ την κοινωνία»

Συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Θύμιου Ν. Σώκου στο ραδιοφωνικό σταθμό antenna-star.


Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα στον antenna-star o κ. Σώκος επεσήμανε ότι ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός «ο απέκης» θα απαντηθεί δυναμικά απ’ τους πολίτες στην κάλπη, καταρρίπτοντας ταυτόχρονα τους ισχυρισμούς περί εύνοιας της Αιτωλοακαρνανίας αν αυτός εκλεγεί, λέγοντας ότι η ιστορία και η πολιτική του διαδρομή δεν επιτρέπουν τέτοιες σκέψεις: «Ως δήμαρχος Αγρινίου υπηρέτησα τα συμφέροντα της περιοχής και ήμουν “δήμαρχος Αγρινίου”, όχι της πόλης μόνο, όχι δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ. Και ως νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας ενήργησα παρομοίως, υπηρετώντας αξίες», σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι πολίτες της Περιφέρειας γνωρίζουν καλά ποιος είναι και πως πολιτεύεται: «Δεν ήρθα τώρα στα πράγματα. Μετέχω στο Περιφερειακό Συμβούλιο 16 χρόνια (12 ως πρόεδρος της ΤΕΔΚ και 4 ως Νομάρχης) υπερασπιζόμενος πάντα την έννοια της ανάπτυξης με βάση τα ανταγωνιστικά συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σώκος έλαβε αφορμή να εξαπολύσει ευθεία επίθεση στον απερχόμενο περιφερειάρχη κ Κατσιφάρα, με αφορμή τα έργα που προεκλογικά ανακοινώθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, απ’ το Ταμείο Μολυβιάτη, για την ανασυγκρότηση της πυρόπληκτης Ηλείας: «Έρχονται 7 χρόνια μετά τις πυρκαγιές να ανακοινώσουν έργα… Είναι ντροπή…».
Ο ίδιος μίλησε για ωχαδελφικές συμπεριφορές και μαυρογιαλουρισμό, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι απ’ την ενεργό πολιτική θα τον αποσύρει ο λαός και όχι οι νυχτερινές συνωμοσίες: «Έχω καθήκον απέναντι στην κοινωνία… Η νέα προγραμματική περίοδος, που τώρα ξεκινά, δεν πρέπει να χαθεί. Η Περιφέρεια έχει σοβαρό ρόλο να διαδραματίσει και ο περιφερειάρχης τεράστια ευθύνη. Χρειάζεται σχέδιο και πολιτικές πρωτοβουλίες».
Στην παρατήρηση ότι τα προηγούμενα κοινοτικά πλαίσια δεν αξιοποιήθηκαν για να γίνουν υποδομές, διαφώνησε λέγοντας ότι έγιναν σημαντικά έργα, τα οποία όμως δεν λειτούργησαν ποτέ επειδή δεν υπήρξε η πολιτική διαχείριση που θα έπρεπε. Ως ενδεικτικά παραδείγματα έφερε τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, την υποθαλάσσια ζεύξη στο Άκτιο, το Πλατυγιάλι.
Τέλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε επιμέρους προτάσεις για κάθε νομό ξεχωριστά, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το ψηφοδέλτιο, με ιδιαίτερη μνεία στους υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού του «Δυτική Συμπολιτεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου